Om oss

Sandahls starta 1952 av Hörbyprofilen Hertha Sandahl som tog steget in i herrkonfektionsbranschen , efter att tidigare ha drivit en speceributik. Adressen var Storgatan 1.

Från den dagen har det hänt en hel del. Butiken har flyttat ett flertal gånger och från att vara en renodlad herrkonfektion har modehuset ständigt utvecklats till det vi är idag. En butik som erbjuder mode, skor och accessoarer till herr, dam, tjej och kille.

Idag ägs butiken av Gert Gren och Ronny Wennfalk. Gert blev anställd på Sandahls 1972, innan dess hade han både pryat och sommarjobbat i butiken. 1976 anställs Ronny, ett år efter att jeansshoppen i butiken kommit, även kallad jeanskällaren. En fönsterlös källarlokal på 30 kvadratmeter. Gert och Ronny blev ägare av Sandahls Modehus 1996, och då låg butiken på Storgatan 8.

2006 flytta butiken in i den lokal som den är i nu. Och även damkläder gör sin debut. 2012 tar Sandahls över skobutiken i grannlokalen, väggar tas bort och en skoavdelning öppnas upp.

Idag är vi 7 stycken som jobbar i butiken som växt till 1100 kvadratmeter, och efter 69 år fortsätter butiken att utvecklas.